Tantsu teejuht Draama festivalil

, koreograaf, teatriteaduse magister
Copy
Ruslan Stepanov on vaatajate ees lavastuses «Performance Genis».
Ruslan Stepanov on vaatajate ees lavastuses «Performance Genis». Foto: Lee Kelomees/STL

September jätkub sügissooja ja Draama festivaliga. Igal aastal on festivalil koha leidnud ka tantsulavastused. Kiirelt silmadega üle programmi libistades tundub, et sel aastal pole tants programmi mahtunud. Tõsi, ei ole nn tantsulisi tantsulavastusi, kuid festivalil saab näha liikumispõhiseid lavastusi, samuti tantsu kuulata, lugeda ja ajaloo mosaiiki paigutada.

Juba avapäeval esitletakse Eesti Rahva Muuseumis mitut uut teatriraamatut. Neist esimene on Marie Pulleritsu koostatud «Koreograafiraamat», tõeliselt tähelepanuvääriv intervjuude kogumik, sest tegemist on esimese sedavõrd mahuka teosega. Oma mõtteid, loomingulisi tõekspidamisi ja loomespetsiifikat avavad eri põlvkondadesse kuuluvad 14 tantsukunstnikku, näiteks Raho Adla, Mart Kangro, Renate Keerd, Tiina Ollesk ja Külli Roosna.

Pullerits on öelnud: «Kogumik avab eesti kaasaegsete tantsukunstnike keha ja kehalisuse tähenduse ning mõtestamise viise, aga võimaldab tutvuda ka nende praeguste töömeetodite, loominguliste küsimuste ning arusaamadega liikumisuurimusest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles