Annelinnas ootavad treenijaid õues hüdraulilised trenažöörid

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Ülikoolilinna asutuse Tartu Sport juhataja Eve Lill ja haldusjuht Arvet Sarapuu näitasid eile, kui lihtsalt saab Ihaste tee 7 spordimaja taha tehtud välijõulinnakus ühel hüdraulilisel trenažööril tugevdada kõhu- ja seljalihaseid.
Ülikoolilinna asutuse Tartu Sport juhataja Eve Lill ja haldusjuht Arvet Sarapuu näitasid eile, kui lihtsalt saab Ihaste tee 7 spordimaja taha tehtud välijõulinnakus ühel hüdraulilisel trenažööril tugevdada kõhu- ja seljalihaseid. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus andis eilsel istungil kasutusloa Ihaste tee alguses asuva ülikoolilinna spordimaja taha kõigile kasutamiseks tehtud välijõulinnaku esimesele järgule, mida asutus Tartu Sport loodab täiendada.

Kergliiklustee ääres seisab nüüd kuus trenažööri, millest neli on hüdraulilised. «Need on Tartus esimesed hüdraulilised trenažöörid, mida saab õues kasutada,» ütles välijõulinnaku rajanud ülikoolilinna asutuse Tartu Sport juhataja Eve Lill. «Tahtsime veel siia veel üht trenažööri, aga tuli loobuda, sest need on kallid. Valimisel jälgisime, et igas eas soovijad saaksid siin treenida kõiki lihaseid. Suur pluss on see, et trenažöörid sobivad ka puuetega inimestele.»

Kuuest jõumasinast viis on mõeldud suurtele ja üks, Ihaste-poolne trenažöör väikestele kehakultuurlastele. Välijõulinnaku esimese järgu ehitas Tommi Play OÜ, tööks kulus ligi 22 000 eurot. Sellest 18 000 eurot tuli riigieelarvest, ülejäänu lisas Tartu Sport.

Järgmisena tahab sihtasutus trenažööride kõrvale ehitada jõuharjutuste kompaktpargi, kus on võimlemisharjutusteks näiteks redelid ja ronimispuud. Raha loodetakse selleks saada Tartu linnalt. Lisaks kolitakse välijõulinnaku juurde praegu Tigutorni naabruses olevad välivõrkpalliplatsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles