Video: Taksojuht kihutab kahe punase tule alt Turu tänavale (5)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Tähelepanelik lugeja saatis Tartu Postimehele autokaamera video, milles on näha, kuidas Tartu taksopargi taksojuht kesklinnas Soola tänaval kahe punase tule alt läbi sõidab. Politsei tegi video põhjal taksojuhi isiku kindlaks.

Video salvestaja, kes on Tartu Postimehele teada, kuid soovis jääda anonüümseks, ütles: «Taksojuhi poolt oli tegu seda nõmedam, et ta oli tegelikult minu taga, ja kui ma olin peatunud punase taga, tegi ta topeltpunastega sellise pirueti. Võib vaid ette kujutada, mis võinuks juhtuda hommikul, kui lapsed ülekäigurajalt sealtkaudu kooli lähevad. Teised autojuhid juba sõitsid vahetult pärast tema parempööret jne.»

Tartu patrulltalituse vanemliiklusametniku Janek Sarapuu sõnul selgitas politsei video põhjal välja ohtliku manöövri sooritanud autojuhi, võttis temaga ühendust ja vestles toimepandud liiklusrikkumisest. Takso roolis oli neljakümnendates mees. Sarapuu hinnangul mõistis taksojuht, et manööver oli ohtlik ning võinuks kaasa tuua raskeid tagajärgi.

«Ta tunnistas oma viga, vabandas ning selgitas, et kiirustas parasjagu tellimusele ning lipsas hommikusel tipptunnil keelava fooritulega üle ristmiku,» ütles Sarapuu. «Sel korral piirdusime vestluse ja hoiatusega, ent andsime juhile selge sõnumi, et sellistel manöövritel ja hoolimatul käitumisel ei ole turvalises liikluses kohta,» lisas ta.

Sarapuu sõnul laekub teateid ohtlikest manöövritest või juhtidest politseile iga aastaga järjest rohkem ning see näitab ilmekalt kaasliiklejate üha jõulisemat sallimatust liiklust ohustavate juhtide suhtes. Sarapuu selgitas, et teadetest liiklusrikkumiste kohta on politseil palju kasu.

Ka statistika näitab, et võrreldes mullusega on Lõuna-Eesti liiklejad üha enam võtnud oma südameasjaks teed ja tänavad näiteks joobes juhtidest puhtad hoida. Kui mullu kõrvaldati terve aasta jooksul vihjete peale liiklusest ligemale 350 roolikeerajat, siis tänavu on kogukonna abil rooli tagant juba ära nopitud 312 purjus juhti.

GoTaksopark OÜ juhatuse liige Kuno Koger leiab, et rikkumine kahjustab firma mainet. «Saadan juhi koos tasuta sundpuhkusele kuni selle aasta 19. septembrini, » lisas Koger.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles