Vaimastveres põrisesid võidu võrrid

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Punnvõrride ööpäevane võidusõit leiab aset Vaimastveres.
Punnvõrride ööpäevane võidusõit leiab aset Vaimastveres. Foto: Seleri Tidor

Vaimastvere tavalise elu häältele andsid laupäeval hommikust õhtuni lisa sääreväristajate ehk punnvõrridega sõitjad, et viia lõpule punnvõrrisõidu selle hooaja Eesti karikasari. Viimases etapis olid ühendatud sprint, lastesõidud ja kolmetunnine kestussõit.

Viimase etapi korraldas Vaimastvere võrriklubi. Ühe korraldaja, Tartu Postimehe reporteri Eili Arula sõnul oli võistluspäev eriline, sest kestvussõidu starti tuli 45 ekipaaži. «Juba paar aastat ei ole korraga üle 40 võrri kestvussõidus osalenud,» ütles ta.

Osalejaid oli ka piiri tagant: Lätist oli kolm tiimi (siin oli varem kirjas viis, mis aga ei vasta tõele - R.H. täpsustus) ja Soomest võttis teiste hulgas ringe Tunturi mopeed.

Kestvussõidus käis heitlus kolmes põhiklassis: vabaklass, hiinakas (Hiina mootoriga võrrid) ja originaal (mootoris ei tohi olla modifikatsioone). Nendele lisaks käis võistlus uuendusena retroklassis pedaalidega punnvõrridele.

Vabaklassis võitis karika Kristjan Väljako ekipaaž, originaalis oli parim Erkko Noormaa tiim ning hiinakas Enn Kink ja tema võistkond. Pedaalidega võrride klassis hooaja parimat välja ei selgitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles