Prima Vista ühendab kevadel ruumid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus tuleb 10.–13. maini üheksandat korda rahvusvaheline kirjandusfestival Prima Vista, mille keskseks teemaks on seekord «ruumID».

Prima Vista programmijuhi Marja Undi teatel annab see võimaluse siduda nii vaimset kui ka füüsilist ruumi enesemääratlusega, paiku ideedega ja eri (kultuuri)ruume omavahel.

«Festivalid on väärtkirjandusele väheseid võimalusi ületada uudiskünnis ka sensatsiooni, seksi või skandaali abita. Seda võimalust tuleb maksimaalselt ära kasutada,» leiab Prima Vista 2012 patroon Mihkel Mutt.

Tulevase Prima Vista peaesineja on Venemaa üks menukamaid ja säravamaid lavastajaid ja kirjanikke Jevgeni Griškovets. Tema näidendeid on lavastatud ka Eestis, näiteks Tartu Uues Teatris, kus «Vene rännumehe ülestähendused» esietendus suvel 2008. Mullu ilmus eesti keeles Griškovetsi esikromaan «Särk».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles