Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Katsetehase suureks tähtpäevaks taastatud puubuss särab nagu uus (2)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Omal ajal katsetehases TA-6 bussidele lõppviimistlust andnud Ants Laugamets kiitis Levateki meeste tööd. «Viisakam kui tehases,» tunnustas ta.
Omal ajal katsetehases TA-6 bussidele lõppviimistlust andnud Ants Laugamets kiitis Levateki meeste tööd. «Viisakam kui tehases,» tunnustas ta. Foto: Laila Kaasik

Nagu ikka 1. septembril, kogunes ka läinud pühapäeval Shakespeare’i kohvikusse paarkümmend kunagise Tartu autode remondi katsetehase (TARK) endist töötajat. Sedakorda oli tegemist eriti piduliku üritusega: nimelt möödus TARKi asutamisest 70 aastat ja Levateki vanatehnikaklubi esitles just seda päeva silmas pidades taastatud TA-6 bussi.

«Väga ilus töö, korralikult tehtud, viisakamalt kui tehases,» kiitis bussi uudistanud Ants Laugamets. Ta teab, mida räägib, sest töötas omal ajal TARKis TA-6 busside lõppviimistlejate brigaadis ning nägi, kuidas Riia ja Filosoofi tänava nurgal asunud tehasest vuras igas kuus välja paarkümmend puubussi.

Tartu sümbol

Tagasi üles