Tartu ja Tartumaa koolitoetused ulatuvad 50 eurost 170 euroni

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Ranitsatoetus.
Ranitsatoetus. Foto: Artur Kuus

Tänavu istub Tartus ja Tartumaal esimest korda koolipinki ligi 2000 last, enamik neist, üle 1200, Tartu linnas. Kooli algus toob kaasa hulga kulutusi ning omavalitsused ulatavad vanemate hõrenevat rahakotti silmas pidades abistava käe, makstes haridusteed alustavate koolilaste vanematele niinimetatud ranitsatoetust.

Tartumaa kaheksas omavalitsuses on toetus erinev, kõige vähem maksavad seda Tartu linn ja Nõo vald – 50 eurot, kõige rohkem Luunja vald – 170 eurot.

Taotluse esitamiseks peab vähemalt üks vanematest ja laps rahvastikuregistri järgi elama konkreetses vallas. Luunja vallas peavad mõlemad vanemad olema vähemalt kolm kuud enne taotluse saatmist valla elanikud. Elva, Kambja, Nõo, Luunja ja Tartu vald annavad toetust ka siis, kui laps astub esimesse klassi teise valla koolis. Kastre vallas peab laps astuma esimesse klassi koolis, mis asub valla piirides. Sama lugu on Tartu linnas, aga linn maksab toetust ka lapsevanematele, kelle laps läheb teise või kolmandasse klassi. Peipsiääre vallas saavad toetust kõik esimesse klassi astuvad lapsed, kes valla piires koolis käivad, hoolimata sellest, kuhu keegi on sisse kirjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles