Politsei käib sadu kordi aastas Vallikraavi tänaval korda loomas

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Vallikraavi 8 majaelanikke und häirib öine lärm, mis kostub nende elamisse nii nende maja kõrval asuvast baarist Naiiv kui ka tänava alguses olevast peokohast Shooters.
Vallikraavi 8 majaelanikke und häirib öine lärm, mis kostub nende elamisse nii nende maja kõrval asuvast baarist Naiiv kui ka tänava alguses olevast peokohast Shooters. Foto: Seleri Tidor

Vallkiraavi tänava elanikud on häiritud sealsetest meelelahutusasutustest tekkiva lärmi pärast ning kutsuvad probleemi lahendamiseks septembri alguses kokku rahvakoosoleku. Koosviibimisele on kaasatud ka Vallikraavi tänaval asuvate meelelahutusasutuste omanikud, linnavalitsuse ja ka korrakaitse esindajad.

Politsei Tartu piirkonnavanem Siim Linnard mõistab Vallikraavi tänaval elavaste inimeste muret öörahu ja heakorra rikkumiste pärast. Ta kinnitas, et rahvakoosolekult võtavad osa ka Tartu politsei esindajad. «Oleme varasemaltki välja pakkunud erinevaid võimalusi, kuidas tagada meelelahutusasutuste piirkonna elavate inimeste öine rahu. Ühe võimalusena näeme me seda, et ühtlustataks piirkonda jäävate baaride-pubide lahtioleku ajad. Ka liikluskorralduse muudatustega ses piirkonnas annaks kohalikele elanikele ilmselt praegusest suuremat rahu tagada,» ütles piirkonnavanem.

Eelmise aasta juunist selle aasta juuni kuuni on politsei Vallikraavi ja Ülikooli tänavale jäävate meelelahutusasutuste juurde sõitnud enam kui 350 korda. Peamiselt põhjusel, et politsei abi vajavad turvatöötajad tegelemaks joobes ja agressiivsete klientidega, ka klientide vahel puhkenud konfliktide tõttu, kaduma läinud sõprade ja asjade tõttu ning vähesel määral ka põhjusel, et ümberkaudsed elanikud kurdavad lärmi või avaliku korra rikkumiste üle.

«Politsei tavapäraseks praktikaks on saanud seegi, et nädalavahetuseti kõige kuumemal kellaajal hoiab üks Tartu politseipatrull sel piirkonnal silma peal ja sekkub juba ennetavalt, et keegi seal avalikku korda ei rikuks,» selgitas piirkonnavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles