Kohalike vastuseis Olerexi hoone kerkimist ei takista (7)

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Võru ja Aardla tänava ristmikul valmib neljakorruseline Olerexi hoone, mis pidi esialgu tulema kahekorruseline. Hoolimata elanike vastuseisust lubas Tartu linnavalitsus ehitada kõrgema hoone. Eile ehitati juba kolmandat korrust, kuigi ehitusluba veel polnud.
Võru ja Aardla tänava ristmikul valmib neljakorruseline Olerexi hoone, mis pidi esialgu tulema kahekorruseline. Hoolimata elanike vastuseisust lubas Tartu linnavalitsus ehitada kõrgema hoone. Eile ehitati juba kolmandat korrust, kuigi ehitusluba veel polnud. Foto: Laila Kaasik

Olerex ehitab Võru ja Aardla tänava ristmikule neljakorruselist hoonet, kuhu tulevad tankla ja büroopinnad. Tartu Postimees kirjutas 3. juuli lehes, et kui tankla ehitamine ei rõõmustanud naabreid ennegi, siis jaanipäeva paiku selgus, et hoonele tahetakse kahe korruse asemel teha neli korrust.

Naabrid on linnavalitsuse tegevuses pettunud. Jalaka 1a korteriühistu esimees Kätlin Smoljakova ütles, et kõik ümberkaudsed elanikud ei ole nõus, et tankla ehitatakse kõrgemaks, aga linnavalitsusele ei läinud nende arvamus korda. Madalama tankla vastu ei olnud keegi.

Tartu abilinnapea Reno Laidre selgitas, et esialgu tahtis Olerex ehitada tõepoolest kahekorruselise hoone, aga hiljem esitas ettevõte linnavalitsusele avalduse kõrgema maja ehitamiseks, et büroopinda juurde saada. Sellele krundile oli üldplaneeringu järgi esialgu lubatud ehitada kuni neljakorruseline hoone. Seepeale asus linn ümberkaudsetelt elanikelt uurima, kuidas neile selline lahendus sobib.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles