Politsei võttis joobes juhte vahele

Tartu Postimees
Copy
Liikluspolitsei reid. Pilt on illustratiivne.
Liikluspolitsei reid. Pilt on illustratiivne. Foto: Külliki Rooväli/Postimees

Eile ennelõunal kontrollis politsei Tartumaal autojuhtide kainust. Kontrollaktsioon korraldati nii Valga maanteel, Võru maanteel kui ka linnas Pikal tänaval. Viietunnise reidi käigus pandi alkomeetrisse puhuma 1892 sohvrit, kellest kaheksa oli alkoholi tarvitanuna roolis.

Tartu patrullitalituse välijuht Sander Kullamaa tõdes nördinult, et jupp aega pole korrakaitsjad ühes piirkonnas kõrvaldanud juhtimiselt sedavõrd palju purjutanud roolikeerajaid. Teadmine, et kümmekond kõigist puhumiseks peatatud juhtidest oli täna hommikul joobnuna roolis, paneb muret tundma.

«Kui autojuht pole hommikul rooli asudes oma tervislikus seisundis kindel, tasub leida seltskonnast kaine autojuht või lükata sõit üldse edasi. Seda peab tegema mitte politsei jaoks või kartusest trahvi saada, vaid eeskätt iseenda, oma kaassõitjate ja teiste liiklejate turvalisuse nimel,» sõnas politseioperatsiooni läbiviinud välijuht.

Ta lisas, et ka kergem joove ja uimasus mõjutavad oluliselt reaktsiooni kiirust ja ümbritseva tajumist. Autojuhtimine on suur vastutus ning nõuab täielikku keskendumist. Ning kui juht pole kindel, et ta tohiks rooli istuda, siis ehku peale seda teha ei tohikski. Rool ja alkohol ei tohi kokku käia ei pidu- ega argipäevadel.

Tänavu on Lõuna-Eestis tabatud joobes juhtimiselt ühtekokku 1233 juhti, neist 550 on liiklusest välja sõelutud ainuüksi Tartumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles