Martin Halliku süüasi jõuab kohtusse järgmisel nädalal (1)

Tartu Postimees
Copy
Martin Hallik 
Martin Hallik Foto: Tairo Lutter

Tartu ülikooli raamatukogu endise direktori Martin Halliku süüasi jõuab järgmisel nädalal Tartu maakohtusse. Prokuratuur esitas Hallikule süüdistuse kahes episoodis karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb suguühtele või muule sugulise iseloomuga teole sundimist, kasutades ära kannatanu sõltuvust süüdistatavast.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Tatjana Tamme sõnul ei avalikusta prokuratuur täpsemat süüdistuse sisu ega teisi kriminaalmenetluse üksikasju. «Martin Hallikule esitati süüdistus sama paragrahvi järgi ja samade episoodide osas, mille järgi talle möödunud aasta 29. novembril ka kahtlustus esitati. Oleme endiselt seisukohal, et juhtumi asjaolud on väga delikaatsed ja neid ei ole võimalik menetlusosaliste eraelu kahjustamata avalikustada,» lisas prokurör.

Ta lisas, et süüdistuse sisu ja tõendid esitab prokuratuur esimesel kohtuistungil kohtule, sest vaid kohus saab anda hinnangu nii prokuratuuri kui ka kaitsja kogutud tõenditele. «Kontekstist välja võetud üksikute tõendite põhjal ei saa järeldusi teha ja seetõttu mõistab kohus õigust alles pärast kõikide tõendite uurimist,» ütles Tamm.

Prokuratuur taotleb järgmisel nädalal peetaval eelistungil kannatanu eraelu kaitseks protsessi kuulutamist kinniseks.

Hallikuga seotud ahistamisskandaal tuli ilmsiks mullu septembri alguses, mil ülikooli juhtkond ta päevapealt raamatukogu direktori ametist vallandas. Selgus, et vallandamise põhjus oli Halliku ahistav ja ebaväärikas käitumine tema naisalluvate suhtes. Hallikut kaitseb kohtus vandeadvokaat Oliver Nääs. TPM

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles