Rocki korvpalliklubi alustab sügisel tööd lasteaialastega

Tartu Postimees
Copy
Valmo Kriisa tänavakorvpalli võistlustel.
Valmo Kriisa tänavakorvpalli võistlustel. Foto: Madis Sinivee

Rocki Rüblikud – niisuguse nime all alustab korvpalliklubi sügisest lasteaedades huviringidega. Läbirääkimised käivad rühmade alustamiseks Ilmatsalu Lepatriinu ning Tähtvere ja Ristikheina lasteaias.

Endine Rocki korvpallur Valmo Kriisa ja õpetaja Kadri Tein püüavad pakkuda lastele rõõmu rahmeldamisest ja süstida neisse juba väiksest peale spordipisikut. Samuti anda lastele esimesed teadmised korvpallist kui meeskonnamängust.

«Rocki korvpalliklubi on algusest peale silmas pidanud, et kogukonnaklubi ei tähenda ainult tippmeeskonna majandamist, vaid ka korvpallile laiemat pilku,» ütles üks klubi eestvedajaid Tanel Tein. «Kuna korvpall pole Tartu lasteaedades põhimõtteliselt esindatud, otsustasime alustada kõige väiksematest, et siis koos liikuda koolidesse ning hakata koostööpartneriks nii noorte kui ka täiskasvanute võistkondadele. Olla niimoodi tõeline kogukonna käimatõmbaja.»

«Nendes lasteaiarühmades pöörame peatähelepanu liikumisele, mängulisusele ja koordinatsiooni arendamisele,» lisas Valmo Kriisa. «Võistkonnasport arendab lastes ka koostööoskust, teistega arvestamist ja lugupidamist. Seega ei hakka Rocki Rüblikud kohe korvpalli mängima, vaid ikka rahmeldama. Aga korvpalli on kindlasti ka.»

Rocki Rüblikute huviring on lasteaedades kavas kord nädalas, kuutasuks 12 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles