Tartu koolitüdruk on BMX-krossis kibe käsi

Ketrin Mehine
, suvereporter
Copy
24. juulil tuli Paula Belgias toimunud MMil kolmandaks, mis tähendas Eestile läbi aegade parimat tulemust.
24. juulil tuli Paula Belgias toimunud MMil kolmandaks, mis tähendas Eestile läbi aegade parimat tulemust. Foto: Seleri Tidor

Väike tartlane, Tartu katoliku haridusekeskuses õppiv kaheksa-aastane Paula Palmiste võitis 10. augustil Tallinnas peetud BMX-krossi Läänemere karikasarja esimesel etapil kuldmedali. Mõned nädalad enne, 24. juulil tuli ta Belgias MMil oma vanuseklassis kolmandaks.

Eesti meistrivõistluste viimasel etapil saavutas tüdruk kokkuvõttes teise koha, võisteldes ise kaheksa-aastaste poiste arvestuses.

Verised põlved

Paula Palmiste hakkas BMX-krossiga tegelema kaks aastat tagasi, kui avastas enda jaoks kodu kõrval oleva krossiraja. Paula rääkis, et alguses käis ta tavalise rattaga krossirajal sõitmas, kukkus küll mitu korda, aga ei lasknud ennast sellest heidutada. «Kaks suve tagasi tuli Paula mitmel õhtul koju, põlved ja küünarnukid veriseks kukutud,» rääkis Paula Palmiste ema Eneken Tikk. «Luiskas meile, et lihtsalt kukkus rattaga. Ühel päeval tunnistas isale, et käis seal BMX-krossi rajal sõitmas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles