Vanemuislased tunnustasid kolleege

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil lavastuse «Kadunud käsi» osatäitjad vasakult Riho Kütsar, Ott Sepp, Markus Luik ja Maarja Mitt.
Pildil lavastuse «Kadunud käsi» osatäitjad vasakult Riho Kütsar, Ott Sepp, Markus Luik ja Maarja Mitt. Foto: Kristjan Teedema

Vanemuise draamatrupp valis pühapäeval peetud traditsioonilisel jõulupeol kolleegipreemiate laureaadid lõppeva aasta tööde põhjal.

Parima meespeaosa tiitli pälvis juba teist aastat järjest Aivar Tommingas. Olulisimaks hinnati tema rolli lavastuses «Kontsert diktaatorile», teatas teatri pressiesindaja Ave-Marleen Rei.

Naispeaosa tunnustus läks Marika Barabanštšikovale osatäitmiste eest lavastustes «Harmoonia» ja «Härra Amilcar».

Parima naiskõrvalosa preemia pälvis teist aastat järjest Maarja Mitt. Tema rollide seast tõsteti esile osatäitmisi lavastustes «Kadunud käsi», «Peko» ja «Haldjakuninganna».

Parimaid meeskõrvalosi esitas 2011. aastal kolleegide hinnangul Markus Luik lavastustest «Kadunud käsi» ning «Haldjakuninganna».

Peaauhind ehk parima lavastuse tiitel läks Saša Pepeljajevi kontseptuaalsele barokk-ooperile «Haldjakuninganna». Vanemuise parimat lavastust saab vaadata veel märtsis ja aprillis Sadamateatris. Samuti on Vanemuise mängukavas kõik teised hinnatud rolle sisaldavad lavastused.

Vanemuise kolleegipreemiate laureaadid said tänavu auhinnaks raamatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles