Kesklinna parkimismaja arhitektuurivõistlusele laekus 29 tööd

Tartu Postimees
Copy
Vabaduse puiesteele tuleb parkimismaja.
Vabaduse puiesteele tuleb parkimismaja. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maikuus välja kuulutatud arhitektuurivõistlusele Vabaduse puiestee 6 krundile rajatava parkimismaja parima lahenduse leidmiseks laekus rekordiliselt 29 tööd. Žürii teeb otsuse 6. septembriks.

Linnaarhitekt Tõnis Arjuse sõnul on esitatud väga eriilmelisi lahendusi nii esteetilise kui tehnilise poole pealt. «Žüriil ja kaasatavatel ekspertidel on ees äärmiselt vastutustundlik ülesanne valida tööde hulgast mitte ainult etteantud tingimustele vastav töö, vaid ka lahendus, mis arvestab kinnistu tundliku ja väärika asukohaga,» lisas ta. 

Võistluse eesmärk on leida  Vabaduse pst 6 parkimismajale väärikas ja vanalinna sobilik arhitektuur, mis ühtlasi võimaldaks vähendada parkimiskohti tänavatel ning pakkuda paremaid tingimusi jalgsi ja rattaga liikumisele. Parkimismaja esimene korrus võetakse kasutusele kaubandus- või teeninduspinnana, et siduda hoone ümbritseva linnaruumiga. 

Konkursi žüriis on Tartu abilinnapea Reno Laidre (žürii esimees), Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus, muinsuskaitse esindaja Egle Tamm ning arhitektid Toomas Paaver ja Tiit Trummal. Arhitektuurivõistluse preemiafond on 18 000 eurot. 

Töödega saab tutvuda siin

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles