Tartu kesklinna jõudis #Tartu2024 maamärk

Copy
Tartu 2024 maamärgi peale ja sisse on roninud vastutav projektijuht Erni Kask (paremalt) ning projektijuhid Kaspar Aug, Kalle Paas ja Triin Pikk.
Tartu 2024 maamärgi peale ja sisse on roninud vastutav projektijuht Erni Kask (paremalt) ning projektijuhid Kaspar Aug, Kalle Paas ja Triin Pikk. Foto: Raimu Hanson

Kesklinnas leidis koha Tartu 2024 maamärk, mis kujutab Tartu ja Lõuna-Eesti kandidatuuri Euroopa kultuuripealinnaks ühise #Tartu2024 teemaviitena.

«Tartu ja Lõuna-Eesti kandidatuurile on aidanud kahe aasta jooksul kaasa sajad inimesed ja asutused,» selgitas Tartu 2024 projektijuht Kalle Paas. «Ühist teemat näitava #-sümboliga maamärk tõstab konkursi otsustaval perioodil esile just kõigi panust ja koostööd.»

Samas annab linna südames asuv maamärk projektijuhi sõnul Tartut peagi külastavale Euroopa kultuuripealinnade žüriile edasi olulise sõnumi: Tartu koos Lõuna-Eestiga tahab kanda aastal 2024 Euroopa kultuuripealinna tiitlit ning on valmis ellu viima taotluses väljapakutud programmi.

Tartu 2024 kandidatuurimeeskond palub maamärgist tehtud ja sotsiaalmeediasse laaditud fotodele lisada ka vastava teemaviite #Tartu2024.

Metallist maamärk #Tartu2024 asub sel nädalal Küüni tänaval, täpsemalt Barclay platsi servas, ja alates 19. augustist Raekoja platsil. Maamärgi tootis OÜ Terratek.

2024. aasta Euroopa kultuuripealinna valib sõltumatu rahvusvaheline eksperdikomisjon, mis hindab sel kuul lõppvooru kutsutud kahe Eesti kandidaadi taotlust, tutvub 26.–28. augustini põhjalikult Narva ja Tartuga ning vaatab ära kummagi linna esitluse. Komisjon teeb lõpliku valiku 28. augusti pärastlõunal.

Tartu 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna kandidatuuri eesmärkide ja tegevustega saab lähemalt tutvuda veebisaidil www.tartu2024.ee ning Tartu 2024 Facebooki ja Instagrami kanalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles