Valingvihma järel purskus kanalisatsioonist haisvat vett

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Mullu juunis suurte vihmade ajal oli Ujula tänaval sama mure. Siis voolas jõkke solk koos kondoomide, tampoonide ja muu kraamiga, mis tualetipotist alla lastud.
Mullu juunis suurte vihmade ajal oli Ujula tänaval sama mure. Siis voolas jõkke solk koos kondoomide, tampoonide ja muu kraamiga, mis tualetipotist alla lastud. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ujula tänava kergliiklusteel kalmistu all purskus üleeile õhtul vihmasaju ajal haisvat vett, Tartu veevärgi selgitusel on teada probleemi põhjus ja olemas ka lahendus.

Veevärgi juhataja Toomas Kapp ütles, et selles piirkonnas on võrdlemisi palju kliente, kes lasevad omavoliliselt sajuvett kanalisatsiooni nii suurematelt kui ka väiksematelt aladelt, laias laastus kolmandikult piirkonnast.

Lahendusi on tema sõnul mitu. Veevärk ehitab hoogsalt välja ja suutlikumaks lahkvoolseid sademeveetorustikke, et vihmavesi reoveega samasse torusse ei peaks jõudma.

Peale selle käib Raadil ja ka mujal linnas töö selle nimel, et sajuvett omavoliliselt kanalisatsiooni ei juhitaks. Veevärgil on õigus omavolilisi ühendusi sulgeda. «Käime linnaosades ringi ja kus leiame, saadame kodanikele esmalt kirja. Kui kodanik teeb asja korda, on asi lahendatud,» selgitas Kapp. «Kui vee-ettevõtjaga ei ole kokku lepitud, siis ei ole midagi teha – selleks peab olema projekt.»

Kapp lisas et sademevee omavoliline kanalisatsiooni juhtimine pole Tartule ainuomane probleem, vaid Eestis laialt levinud, ja sellega tuleb tegelda.

Valingvihmade puhuks paigaldab veevärk mõnel pool linnas selleks drosseleid, et vesi ei pääseks kinnistutelt veevärgi torustikesse, muul ajal on vool aga vaba.

«Aktiivselt tegeleme. Kui on mure, siis tuleb otsa vaadata, mida annab teha,» lisas Kapp.

Kapp lisas, et kui linnakodanikud märkavad, et kaevud linnas üle ajavad, võiks sellest veevärgi numbrile 736 2600 või linna heakorratelefonile teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles