Festival Skeneraator toob Peipsi äärde 21. sajandi alternatiivse raske roki

Tartu Postimees
Copy
Festivali Skeneraator publik eelmisel aastal.
Festivali Skeneraator publik eelmisel aastal. Foto: Alan Proosa

Tartumaal Peipsiääre vallas Ranna puhkebaasis toimub sel aastal neljas raske rokkmuusika festival Skeneraator. Metalse pungi, stonerrock`i, industrial`i, doom`i, psühhedeelse roki ja mõnede teiste stiilide generaator töötab Peipsi läänekaldal 16.–18. augustini.

Lavale astub 13 bändi Eestist, Soomest, Lätist ja Ukrainast. Rõhku on pandud sellele, et muusika oleks alternatiivne, ühtlasi kvaliteetne. Võrreldes eelnevate aastatega on festivali tänavu rohkem reklaamitud nii Lätis kui ka Soomes, kus vastavates ringkondades üritust juba tuntakse.

Festivalil avaldas soovi esineda koguni 62 ansamblit. «Meil oli keeruline otsustada, keda võtta, keda jätta. Nii kahju oli bändidele öelda ei. Ka osa minu lemmikuid pidi jääma ukse taha,» tõdes Skeneraatori peakorraldaja Sander Luuk. «Ka siis, kui ma poleks korraldaja, läheks ma kindlasti vaatama Ukraina kahurväge Somali Yacht Club, Kaiserit, kes on juba korra Tartus käinud, ja muidugi 4Dots on omaette täiesti ulme,» jagas ta soovitusi.

Luugi sõnul on neid kodumaiseid bände, kes on head, sel aastal Eesti festivalidel juba palju näha olnud. Just seetõttu esinevad Skeneraatoril Eestist vaid Talbot ja Ocean Districts ning valdavas ülekaalus on hoopistükkis Soome bändid. Koos nendega on oodata ka lahetaguseid külalisi. Tallinnast toob publiku kohale koguni spetsiaalne festivalibuss.

Reedel avatakse pidulistele väravad kell 18, esimene bänd astub lavale 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles