Galerii: Tartuff vihmast ei hooli

Tartu Postimees
Copy

Eile algas 14. korda Tartu armastusfilmide festival Tartuff. Sel aastal on festivali alateemaks muusika.

Vahetult enne Tartuffi avamist ladistas Tartu kesklinnas vihma ning kella 21.30 paiku oli vaatajaid Raekoja platsil veel väga vähe. Veerand tunni pärast, mil Tartu linnapea Urmas Klaas festivali avas, oli lakanud vihm ning täitunud vähemalt pooled vaatajatele mõeldud toolid ning paljud inimesed olid kogunenud ka Raekoja platsi välikohvikutesse.

Pärast avakõne pidamist andis linnapea nii sõnajärje kui ka Tartuffi südamekujulise padja üle festivali juhile Agnes Nurmele. Seejärel rääkisid ka festivali programmijuht Dagmar Raudam ja Tartu 2024 projektijuht Erni Kask.

Vihma hakkas küll kõnede ajal uuesti sadama, ent suurem osa vaatajaid ei lahkunud, pigem koguneti seinte juurde varju.

Esimesena jõudis ekraanile Rasmus Puksmanni kokku pandud kollaaž filmidest, milles on kujutatud Tartut või Lõuna-Eestit. Samal ajal olid laval ka tantsijad Ingmar Jõela, Steffi Pähn, Allar Valge ja Aneta Varts, kes esitasid Ingmar Jõela loodud koreograafiat.

Seejärel jõudis ekraanile Baz Luhrmanni 1996. aasta filmi «Romeo + Julia».

Raekoja platsil näidatakse selle aasta festivalil 12 filmi. Festivalil on tulemas ka üks maailmaesilinastus. Nimelt, USA režissööri Jonathan McHugh' dokumentaalfilm «Elagu rock!». 

Tartuff on Baltimaade suurim vabaõhufilmifestival. Lisaks Raekoja platsi seanssidele on eraldi programm Athena keskuses ning muid eriüritusi üle linna. Toimub ka üks salaseanss, mille asukoht avaldatakse neile, kes ennast Facebookis üritusele registreerivad. Salakohas näidatakse vaatajatele 1993. aasta filmi «Lõputu küünlapäev».

Rohkem infot programmi kohta leiab Tartuffi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles