Vaata videost, milline näeb Vanemuise tänav välja pärast remonti (3)

Tartu Postimees
Copy
Vanemuise ja Ülikooli tänava ristmik saab uue katte järgmisel aastal.
Vanemuise ja Ülikooli tänava ristmik saab uue katte järgmisel aastal. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Juba kevadel tehnovõrkude ehitusega alanud Vanemuise tänava rekonstrueerimine on täies hoos ning samal ajal jätkatakse nii ülejäänud tehnovõrkude kui ka teekatte ehitust. 2020. aasta sügiseks saab Vanemuise tänavast oluline kergliiklusmarsruut kesklinna ja Vaksali linnaosa vahel.

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul kujuneb Vanemuise tänavast kergliikluse tuiksoon, kus on mugav liikuda nii jalgsi kui ka jalgrattaga. «Hoogne jalg- ja jalgrattateede rajamine on linnas tervikuna muutnud rattaga liikumise märkimisväärselt lihtsamaks ja ohutumaks ning seetõttu on jalgratturite osakaal linnaliikluses aasta-aastalt kasvanud. Jätkame ka edaspidi uute jalg- ja jalgrattateede rajamist ning nende loogilist ühendamist, et kergliiklejate olukorda linnas veelgi paremaks muuta,» lisas Tamm.

Vastavalt Vanemuise tänava rekonstrueerimisprojektile on tänaval eelistatud jalg- ja jalgrattaliiklus. Tänava mõlemale poolele rajatakse sõiduteega samas tasapinnas olevad jalgrattarajad. Kõnniteedele paigaldatakse sillutiskivikate. Vanemuise teatri esise platsi ja Uueturu tänava lõigu katendiks on ette nähtud klinker- ja  täringukivid. Lõiguti rajatakse ühele poole teeserva parkimistaskud. Tänaval laiendatakse sademeveekanalisatsiooni ja rekonstrueeritakse tänavavalgustus.

Tuntavalt muutuvad Vanemuise tänava liikluskorralduspõhimõtted. Vaksali-Pepleri lõigus säilib kahesuunaline liiklus, lõigu ulatuses on ette nähtud 1 + 1 sõidurada ning mõlemal pool teeservas jalgrattarajad. Pepleri ja Ülikooli tänava vahelises lõigus on alates Pepleri tänavast ette nähtud ühesuunaline liiklus Ülikooli tänava suunas. Kogu Vanemuise tänaval kehtestatakse sõidukiiruseks 30 kilomeetrit tunnis. Pepleri ja Vanemuise tänava ristmikule tuleb valgusfoor.

Rekonstrueerimistööd on kavandatud selleks ja järgmiseks aastaks ning jagatud kahte etappi.

Tänavu rekonstrueeritakse Akadeemia ja Vaksali tänava vaheline lõik. Tuleval aastal tehakse korda Ülikooli ja Akadeemia tänava vaheline lõik ning Uueturu tänav.

Vanemuise ja Uueturu tänavat rekonstrueerib Asfaldigrupp, omanikujärelevalvet teeb Lacados, inseneriosa projekteerija on Tinter-Projekt ning maastikuarhitektuuri lahenduse pakub AB Artes Terrae. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles