Andekad puhkpillinoored Saksast näitasid ERMis taset

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

14. rahvusvahelise puhkpillifestivali «Mürtsub pill» avakontsert Eesti Rahva Muuseumis täna keskpäeval algas pidulikkuse ja aplausiga, kui lavale kõndisid Karlsruhe noorte sümfoonilise puhkpilliorkestri mängijad Saksamaalt.

See orkester on paljudel konkurssidel silma hakanud ja diplomeid võitnud. Näiteks saavutasid nad kõige kõrgemas kategoorias teise koha 2017. aastal Austrias, kus leidis aset rahvusvaheline noorte puhkpilliorkestrite konkurss. Eelmisel aastal lõid nad parima noorteorkestrina läbi Saksamaa puhkpilliorkestrite rahvuslikul konkursil.

Karlsruhe noorte sümfoonilist puhkpilliorkestrit juhatavad Stefan Kollmann ja Susanne Bader ning orkester koosneb ligi 70 muusikust vanuses 13 kuni 26 aastat.

Orkestri ajalugu algab 1974. aastast ning tegu on ühe vanema Saksa valikorkestriga, mis annab andekaile muusikuile võimaluse esitada sümfoonilist puhkpillimuusikat kõige kõrgemal tasemel.

Väikesel postril, mis neid tutvustab, on kirjas, et orkestri iga liiget motiveerib see, et laval tuleb esineda nii hästi kui võimalik ning seejuures säilitada kogu rõõm ja nauding, mis on musitseerimisest võimalik saada.

Festivali avades ütles pealik, Tartu puhkpilliorkestri diriget Margus Kasemaa, et selle pudru on tema kokku keetnud, aga väga sooja südame ning sooviga anda inimestele võimalus kuulata head puhkpillimuusikat.

«See on imeilus tegevus, mida te siin näete,» märkis ta. «Ning nautige päeva!»

Sillaala ERMis oligi avakontserdil inimestest kuhjaga täis.

Puhkpillifestival «Mürtsub trumm» kestab kaks päeva. Esinejaid kuuleb kokku kolmel laval – lisaks sillaalale ka Hurda saalis ning ERMi viinaköögis.

Täna õhtul võib viinakööki minna veel päris hiljagi, kuna pillid puhuvad seal kella üheni öösel. Kindlasti saab tantsida.

ERMis on näha ka fotonäitus festivali ajaloost ja kohal on pillilaat.

Pühapäeval kell 15 on ERMis suur ühiskontsert. Kokku esineb festivalil paarkümmend orkestrit ligi 400 muusikuga.

Rohkem infot on võimalik leida http://www.murtsubpill.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles