Kääpa kohvikutepäev toob rongkäigu, laulupäeva ja tantsuõhtu

Tartu Postimees
Copy
Kääpa kohvikutepäeva korraldaja Annika Oras ja tema abikaasa Kaarel Oras avavad ka tänavu kohviku Magus Elu, mis asub samuti Kalevipoja muuseumi juures.
Kääpa kohvikutepäeva korraldaja Annika Oras ja tema abikaasa Kaarel Oras avavad ka tänavu kohviku Magus Elu, mis asub samuti Kalevipoja muuseumi juures. Foto: Janno Zõbin

Homme toimub viiendat aastat Jõgevamaal Mustvee vallas kohvikutepäev, mis ootab uudishimulikke külla Kääpale. Kohta, kus helgib jõepõhjas Kalevipoja mõõk ja kus 2020. aasta kevadel on valmimas praegu uuenduskuuri läbiv Kalevipoja muuseum.

Sel aastal avatakse külalistele kümme kodukohvikut, kus lisaks söögi- ja joogipoolisele pakutakse nii lastele kui ka täiskasvanutele tegevusi kogu päevaks.

«Mul on kõige parem meel selle üle, et lõpuks saab teoks meie kauaaegne unistus, meeste kohvik. See asub Kääpa sissesõidu tee ääres Metsaääre talus. Mehed on võtnud suuna pakkuda ulukilihast tehtud roogasid. Metsaandidest on seal mängus ka seened ja marjad,» rääkis Kääpa kohvikutepäeva korraldaja Annika Oras.

Kebeli talu peremees Tõnu Sepp viib Metsaääre talus läbi ka vibu- ja ragulkalaskmise töötubasid, mis algavad vastavalt kell 11 ja 13.

Kalevipoja muuseumi juures leiab kell 15–18 aset kultuuriprogramm. On rongkäik koos Kääpa laulupäevaga, esinevad erinevad kollektiiviid ja Põltsamaa linnaorkester. Kell 18 algab pärimustund muuseumi lähedal Kasakamajas. Kell 20 on Koseveski puhkekeskuses tantsuõhtu ansambliga Säde. Lisainfot ürituse kohta saab Kääpa kohvikutepäeva Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles