Reporter.ee: vaimuhaige noormees vehkis laste silme ees relvaga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes taolise püstoliga Glock 19 mängis vaimuhaige mees ühes Tartu korteris.
Umbes taolise püstoliga Glock 19 mängis vaimuhaige mees ühes Tartu korteris. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Kolme väikese lapse ema sattus keerulisse olukorda, kui tema Tartus Rahu tänaval asuvasse korterisse saabus 29-aastane meessõber.


Mehel oli kaasas relv ning ta asus sellega uhkustama ning mängima, vahendas Reporter.ee.

Sotsiaalmaja korteris elav naisterahvas teadis, et tema sõber on vaimselt ebastabiilne ning seetõttu võib ta laetud relvaga mängides tõsist ohtu kujutada.

«Korteris viibiv üks naisterahvas teavitas oma sõbrannat SMSi teel, et antud korteris on relvaga noormees. Kuna jutt oli just SMSist, siis meil jäigi mulje, et võib-olla on tegemist veel tõsisema kuriteoga ning seepärast asuti kohe leidma lahendeid,» ütles kriminaalosakonna ülemkomissar Raivo Kiisk.

Sündmuskohale sõitsid nii patrull kui ka kriminaalpolitseinikud. Esmajärjekorras ei soovitud jõudu kasutada ning seetõttu otsustati helistada korteriperenaise telefonile, et relvakangelasega läbirääkimisi pidada.

«Isikuga saadi telefonis kontakt. Temaga räägiti psühholoogiliselt ja inimene väljus korterist, kus ta peeti koos relvaga kinni. Relvaks osutus Glock 19, mille salves oli kaheksa padrunit, kuid relv oli laadimata,» märkis Kiisk.

Noormehel relvaluba ei olnud ning ka relv ei kuulunud noormehele. «Antud relva kohta laekus mõni aeg tagasi Võru politseisse avaldus relva kadumise kohta ühest Tartu linna korterist,» selgitas Kiisk.

Ebastabiilse käitumisega on politseile vana tuttav juba ammusest ajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles