Nädalavahetusel toimus Tartus toidu- ja veinifestival. Oma toodangut müüs üle 180 tootja.
Tartu linn valis endale uue maitse ja veinid
Nagu tavaks saanud, valiti selgi aastal Tartu maitse ja Tartu linna veinid.
Toidužürii oli viieliikmeline. Sinna kuulusid kohalikud kokad Joel Ostrat, Henari Nõu, Lauri Ülenurm ja Urpo Reinthal ning Eesti kulinaariainstituudi asutaja Dimitri Demjanov. Oma lemmiku valis ka rahvas.
Tartu maitse tiitlile konkureeris seitse toodet. Võitis Viinamärdi talu juust Pecorello Brillo, rahva lemmik oli Zerna ökotalu rukkileib.
Kuue-seitsmeliikmelised žüriid valisid võiduveinid pimedegusteerimise teel. Veinide puhul hinnati värvust, aroomi ja maitset. Vahuveinidest võitis Tridensi ASi Desom Cremant de Luxembourg Brut Millesime, valgete veinide seast Wibe OÜ Quinta de Linhares Premium Vinho Verde ja punastest veinidest Altia Eesti ASi Ego bodegas El Goru.