Päevatoimetaja:
Kelly Olesk
+372 739 0375

Tartu linn valis endale uue maitse ja veinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tartu toidu-ja veinifestival 2019.
Tartu toidu-ja veinifestival 2019. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nädalavahetusel toimus Tartus toidu- ja veinifestival. Oma toodangut müüs üle 180 tootja. 

Nagu tavaks saanud, valiti selgi aastal Tartu maitse ja Tartu linna veinid. 

Toidužürii oli viieliikmeline. Sinna kuulusid kohalikud kokad Joel Ostrat, Henari Nõu, Lauri Ülenurm ja Urpo Reinthal ning Eesti kulinaariainstituudi asutaja Dimitri Demjanov. Oma lemmiku valis ka rahvas. 

Tartu maitse tiitlile konkureeris seitse toodet. Võitis Viinamärdi talu juust Pecorello Brillo, rahva lemmik oli Zerna ökotalu rukkileib. 

Kuue-seitsmeliikmelised žüriid valisid võiduveinid pimedegusteerimise teel. Veinide puhul hinnati värvust, aroomi ja maitset. Vahuveinidest võitis Tridensi ASi Desom Cremant de Luxembourg Brut Millesime, valgete veinide seast Wibe OÜ Quinta de Linhares Premium Vinho Verde ja punastest veinidest Altia Eesti ASi Ego bodegas El Goru.

Tagasi üles