ERMi uurimisrühm vallutab kuulsa ungarlase jälgedes Polaar-Uuralite mäetipu

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
ERMi reisisellid Maido Selgmäe (vasakult), Svetlana Karm ja Arp Karm reede õhtupoolikul Tartu bussijaamas. Ees ootas enam kui 2500 kilomeetri pikkune teekond Handi-Mansimaale, mis kulmineerub Reguly mäetipu vallutamisega augusti keskel.
ERMi reisisellid Maido Selgmäe (vasakult), Svetlana Karm ja Arp Karm reede õhtupoolikul Tartu bussijaamas. Ees ootas enam kui 2500 kilomeetri pikkune teekond Handi-Mansimaale, mis kulmineerub Reguly mäetipu vallutamisega augusti keskel. Foto: Kristjan Teedema

Reede õhtul asutasid Eesti Rahva Muuseumi töötajad Svetlana Karm, Arp Karm ja Maido Selgmäe end Tallinna bussi peale, et alustada enam kui 2500 kilomeetri pikkust teekonda Handi-Mansimaa avarustesse. Pühapäevaks oldi Moskva kaudu jõutud Saranpauli linna, kust algas ekspeditsioon Polaar-Uuralite mäestikus asuva Reguly mäe suunas.

1711 meetri kõrgune Reguly mägi ei ole ERMi ja Hantõ-Mansiiski looduse ja inimese muuseumi 15-liikmelise ühisekspeditsiooni sihtpunktiks valitud juhuslikult. Nimelt tähistatakse tänavu Ungari maadeavastaja ja soome-ugri uurija Antal Reguly 200. sünniaastapäeva ning just tema oli see, kes märkis selle mäetipu esimest korda kaardile.

Võimalus koostööks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles