Uue erihooldekodu rajamisel jäi sõelale kaks asukohta

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Põltsamaale kavandatakse vaimse erivajadusega inimestele samasugust maja, nagu asub praegu Tallinnas Vasara tänaval.
Põltsamaale kavandatakse vaimse erivajadusega inimestele samasugust maja, nagu asub praegu Tallinnas Vasara tänaval. Foto: AS Hoolekandeteenused

Kevadel tutvustas AS Hoolekandeteenused plaani rajada uus erihooldekodu Põltsamaa kesklinna Kuperjanovi tänavale. See omakorda tekitas põltsamaalastes pahameeletormi ning aprillis peeti rahvakoosolek, kus osa kohalviibijaid saatis erihooldekodu rajajate pihta üsna kriitilisi repliike ning osa oli igati erihooldekodu Kuperjanovi tänavale rajamise vastu.

Hoolekandeteenuste juhtkond võttis rahvakoosolekul esitatud mõtteid kuulda ning otsis erihooldekodu rajamiseks Põltsamaal lisaks esmalt välja valitud asukohale veel kaks kohta.

Teine valik oli rajada uus hooldekodu linnasüdame lähistele, Tartu maantee 1 asuvale endisele turuplatsile. Kolmas variant oli ehitada maja Tartu maantee 5 ja 7 vahel asuvale krundile. Ka need krundid asuvad üsna Põltsamaa linnasüdame lähistel. Esimesena välja valitud Kuperjanovi tänava krundist jäävad mõlemad mõnesaja meetri kaugusele.

Reedel teatas Hoolekandeteenused, et paraku pole Tartu maantee 5 ja 7 vahelisele krundile võimalik erihooldekodu ehitada ning ettevõte jättis selle kinnistu arutluselt kõrvale. Hoolekandeteenuste kinnisvaradirektor Karl Mänd selgitas, et nimetatud krundile ehitamist takistavad sel asuvad elektrikaablid ja alajaam.

Kui Kuperjanovi tänava krundi asjus toimus avalik arutelu juba kevadel, siis Tartu mnt 1 asuvale krundile hooldekodu rajamise plaanide kohta pole avalikku arutelu peetud.

«Konsulteerides Elektrileviga selgus, et alajaama ja kaablite liigutamine on äärmiselt kulukas ja ajamahukas ning seega satuks ohtu hoone valmimine tähtajaks ehk 2021. aastaks. Selle tõttu ei saa me kahjuks seda maa-ala võimaliku asukohana kaaluda,» lisas Mänd.

Hoolimata ühe taotluse tagasi võtmisest jäävad erihooldekodu rajamiseks valikusse kaks krunti: esialgne maaüksus Kuperjanovi tänaval ning Tartu maantee 1 kõrval asuv endine turuplats. Kui Kuperjanovi tänava krundi asjus toimus avalik arutelu juba kevadel, siis Tartu maantee 1 krundile hooldekodu rajamise plaanide avalikku arutelu pole peetud. Vallavalitsusele sai sel teemal ettepanekuid ja arvamusi saata eilseni.

Kolm aastat tagasi sõlmisid sotsiaalministeerium, Hoolekandeteenused ning toonane haldusreformieelne Põltsamaa linn hea tahte kokkuleppe rajada lähiaastail Põltsamaale elupaik kuni 30-le vaimse erivajadusega inimesele. Praeguse plaani järgi rajab Hoolekandeteenused aastaks 2021 Põltsamaale kortermaja, kus mahub elama kuni 24 vaimse erivajadusega inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles