Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tammeka naiskond korraldab taas heategevusliku jalgpallimängu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Laupäevase ürituse peakorraldaja Maria Sootak (esiplaanil keskel) kinnitas, et võistkond on mängu eel mõnusalt elevil ning Roosal jalgpallil Tammeka esindamine on tüdrukutele omamoodi auasi.
Laupäevase ürituse peakorraldaja Maria Sootak (esiplaanil keskel) kinnitas, et võistkond on mängu eel mõnusalt elevil ning Roosal jalgpallil Tammeka esindamine on tüdrukutele omamoodi auasi. Foto: Seleri Tidor

Tartu JK Tammeka naiskond ootab kõiki spordisõpru homme kell 13 Tamme staadionile, kus Tallinna Kaleviga peetava liigamängu raames toimub heategevuslik üritus Roosa Jalgpall. Seitsmendat korda korraldatava Roosa Jalgpalli tulud lähevad koostöös Kingitud Elu vähiravifondiga rinnavähi vastu võitluseks ja ennetustöö hüvanguks.

Roosa Jalgpalli peakorraldaja on Tammeka naiskonna mängija ja noortetreener Maria Sootak (pildil), kes on üritusega ühel või teisel moel olnud seotud alates selle algusest 2013. aastal. Sootak meenutas, et Roosa Jalgpalli algataja oli toona naiskonda kuulunud Karina Kesvatera, kes oli idee saanud USAs õppides ja mängides – seal on niisugused heategevuslikud üritused väga menukad.

Kõnetav teema

Naiskond oli enne esimest üritust küll suhteliselt skeptiliselt meelestatud, kuid kui Tamme staadionile kogunes mängupäeval 300 pealtvaatajat – Tammeka naiskonna keskmine publikuarv oli toona paari­kümne ümber –, siis leiti, et asi väärib tegemist edaspidigi ,ja nii on üritusest saanud traditsioon.

Fookusesse on jäänud rinnavähk. «See on paraku väga levinud haigus ning teema läheb inimestele korda ja kõnetab neid,» selgitas Sootak. Mõni aasta tagasi oli ka neil endal üks trennikaaslane, kellel oli olnud rinnavähk, ning siis mõeldi selle haiguse peale päris palju.

Ragnar Klavani autogrammiga palli toob oksjonile vastasvõistkond Kalev.

Roosa Jalgpalliga on aastate jooksul kogutud üle 6000 euro ning ka tänavu annetatakse ürituse tulud Kingitud Elu fondile. Korraldatakse heategevuslik oksjon, kus võib omandada näiteks meie parima jalgpalluri Ragnar Klavani autogrammiga palli, mille toob enampakkumisele vastasvõistkond Kalev. Oma õnne võib proovida iga-loos-võidab -loteriil ning nagu ikka, müüb naiskond oma liikmete küpsetatud kooke. Enne mängu esineb staadionil hiphopmuusikat viljelev Küberünnak & Karmo.

Et Tammekal on tabelisse hädasti punkte juurde vaja, siis naiskond mängueelsetest tegevustest eriti osa võtta ei saa. «Eelmisel aastal oli meil erakorraliselt sõumäng Tartu ülikooli korvpallimeeskonna vastu, siis saime ka ise rohkem melust osa,» lausus Sootak.

Paarkümmend abipalvet

Kingitud Elu fondil on üsna tihe koostöö spordiorganisatsioonidega. Fondi vabatahtlikud käivad näiteks koostöös Eesti jalgpalliliidu, korvpalliliidu ja võrkpalliliiduga kogumas annetusi nende alade koondisemängudel.

«Lisaks Roosale Jalgpallile väärivad eraldi esile tõstmist koostöös Pärnu Vaprusega korraldatavad iga-aastased heategevuslikud jalgpallimängud Pärnus, kus toetus vähihaigetele sõltub publiku hulgast, löödud väravate arvust ja oksjonitulust,» märkis Kingitud Elu fondi tegevjuht Katrin Kuusemäe. Aegade jooksul oleme heategevusliku elemendina osalenud väga paljudel spordivõistlustel, palimängudele lisaks ka näiteks hoki-, jooksu-, golfi- ja kettagolfivõistlustel.»

Rinnavähi diagnoosiga patsiente pöördub Kingitud Elu fondi poole sageli, aastas saadakse selle haiguse pärast paarkümmend abitaotlust. «Seni on kõik pöördunud saanud ka abi ning kuna rinnavähk on suhteliselt suure elumusega ja ravimid on tõhusad, siis elavad mitmed selle haigusega täisväärtuslikult aastaid. Mõni inimene on fondi toel saanud rinnavähist lausa terveks,» ütles Kuusemäe.

Tagasi üles