Mõmmikud pääsesid karujahi esimesel ööpäeval terve nahaga (9)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tammistu jahiseltsi juht Mati Mõttus arvab, et tema piirkonna jahimehed tabavad karu juba paari päeva jooksul, sest sealkandis liigub julgelt ringi kuus täiskasvanud mesikäppa.
Tammistu jahiseltsi juht Mati Mõttus arvab, et tema piirkonna jahimehed tabavad karu juba paari päeva jooksul, sest sealkandis liigub julgelt ringi kuus täiskasvanud mesikäppa. Foto: Margus Ansu

Eestis algas eile karujaht ning Tartumaa Tammistu jahiseltsi kütid läksid mesikäppi passima varakult, juba kolmapäeva õhtul. Meie metsade suurim kiskja ei jäänud neile märkamata, kuid siiski möödus karujahi esimene ööpäev Jõgeva- ja Tartumaal mõmmikutele kadudeta.

Tammistu jahiseltsi juht Mati Mõttus nägi noort isakaru kolmapäeva õhtul kella kaheksa paiku. «Ta pidi mul äärepealt auto mõlki jooksma,» rääkis jahimees. Et siis oli jahihooaja ametliku alguseni neli tundi aega, jooksis loom eluga edasi.

Öösel, kui jahti võis juba pidada, oli aga pilves ning jahimehed ei näinud lasta. Möödunud aastal tabasid Tammistu jahimehed karu 1. augusti esimestel minutitel. Toona oli taevas selge. Samas oli Mõttus kindel, et nende kandis lastakse karu juba selle nädala lõpuks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles