Vanemuislased võtsid uue teatrijuhi vastu magusalt ja värviliselt

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kristiina Alliksaar 1. augustil Vanemuise suure maja ees.
Kristiina Alliksaar 1. augustil Vanemuise suure maja ees. Foto: Kristjan Teedema

Täna oli senine Ugala teatri juht Kristiina Alliksaar (39) esimest päeva Vanemuise juhi ametis. Vanemuislased võtsid ta vastu magusalt ja värviliselt, kui otsustada tema kabinetis lauale sätitud lillekimbu, saiakeste ja kommide järgi.

Esimese tööpäeva täitsid kohtumised teatri erinevate kollektiivide esindajatega. «Eks ma proovi kõigepealt kuulata ja aru saada, milles minu abi on kõige rohkem vaja, kus ma saan oma teadmiste ja oskustega kõige enam nõuks ja jõuks olla,» ütles ta.

Enne tööle asumist oli Alliksaarel võimalik puhata kogu juuli. Ta sai läbi lugeda mitu meelepärast raamatut, sõpradel külas käia ja ringi sõita.

Vanemuise senine juht Toomas Peterson ütles intervjuus Tartu Postimehele juuli algul, et vähe on Eestis nii aktiivseid teatrietenduste vaatajaid nagu Kristiina Alliksaar. «Meie lavastustest on tal nähtud 80 protsenti, nii et tal on väga hea ülevaade, mis Vanemuises toimub ja mida siin edasi teha,» ütles Peterson.

Vanemuise uus juht ütles täna, et käib hea meelega teatris, aga ka kontsertidel ja kinos. «Näiteks laupäeval olin «Kadri» esietendusel - fantastiline lavastus väga õigel teemal! Ma arvan, et seda peaksid nägema kõik lapsed ja lapsevanemad,» ütles ta.

Homme on Alliksaarel kavas vaadata Mooste folgikojas «Suidsusannasümfoonia» esietendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles