Kultuurikorraldajad tahavad rohelisi lahendusi

Tartu Postimees
Copy
Arutelu Kultuurikompassil.
Arutelu Kultuurikompassil. Foto: Kiur Kaasik

Tartu loodusmajas toimub 21. augustil kolmas Kultuurikompassi foorum. Seekordne teema on «Kuidas korraldada kultuuri keskkonnateadlikult?». 

Foorumile tulevad keskkonnateadliku kultuurikorralduse kogemusi vahetama Tartu ja Lõuna-Eesti ürituste korraldajad, loojad ja loovettevõtjad. 

Kultuurikompassi keskkonna teema valiku taga on Tartu ja Lõuna-Eesti kultuurikorraldajate huvi kulutada vähem ressursse. «Eelmise kahe foorumi tagasisidest ja möödunud suvel tehtud kultuurikorraldajate uuringust tuleb välja, et rohelisem kultuurikorraldus on teema, mis vajab laiemat avamist,» ütles kultuuriteenistuse peaspetsialist Kristiina Avik. 

Foorumil on kaheksa peaesinejat. Anu Rannu Viljandi pärimusmuusika festivali korraldustiimist annab ülevaate Eesti ühe suurima festivali keskkonnateadlikest tegevustest. Laura Maria Kull, Tartu tudengipäevade esindaja, räägib üliõpilasfestivali kogemustest ja plaanidest. Intsikurmu põhimõtteid ja tegevusi tutvustab Kristjan Vanaselja. I Land Soundi ja festivali alt selle aasta keskkonnaprojektist I Land Greeni tulevad rääkima Kadi Aguraijuja ja üks peakorraldajatest Paap Uspenski.

Eeva Kirsipuu-Vadi Tartu loodusmajast tutvustab keskkonnahoidlike ürituste käsiraamatut ning Eliisa Pass räägib, kuidas käsiraamatu abil Tartu 2024 kogukonnaüritusi korraldab. Robert Kähr annab ülevaate neljas Tartu baaris (Kivi, Naiiv, Möku ja Barlova) kasutusele võetud topsiringlusest. Üritust juhib Raimo Matvere. 

Osavõtt Kultuurikompassi foorumist on kõigile huvilistele tasuta, kuid kohad on piiratud ning vaja on varem registreeruda. 

Kultuurikompass on Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna ja Tartu 2024 eestvedajate programm. Kultuurikompassi eesmärk on toetada Tartu ja Lõuna-Eesti kultuurikorraldajaid, kohalikku ja rahvusvahelist koostööd ning sotsiaalselt ja keskkondlikult vastutustundlikku kultuurikorraldust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles