Ülikooli tänaval paistab juba natuke jalakäijate paradiisi

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Jalakäijad saavad Ülikooli tänava Poe ja Raekoja platsi vahelist põhjalikult ümberehitatud lõiku juba kasutada.
Jalakäijad saavad Ülikooli tänava Poe ja Raekoja platsi vahelist põhjalikult ümberehitatud lõiku juba kasutada. Foto: Kristjan Teedema

Plaaditud kõnniteed ja tänavakividest laotud sõidutee annavad Ülikooli tänaval Poe tänava ja raeplatsi vahel aimu, milline see kesklinnast vanalinna kulgev tänav näeb välja pärast põhjalikku ümberehitust.

Ülikooli tänava Poe tänava ja raeplatsi vahelisel lõigul on nüüd paaritute numbritega majade poolel tavapärase, paari sammu laiune plaaditud kõnnitee. Teisel pool tänavat on plaaditud kõnnitee aga viis sammu lai ning Lydia hotelli ees laiemgi. Sõidutee on napilt neli ja pool sammu lai, tänavaäärseid endisi parkimiskohti ei paista kusagilt. «Nüüd on seal tänava uus pilt ja ruumijaotus juba näha,» ütles Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Urmas Mets.

Ülikooli tänava rekonstrueerimine on tänavustest teetöödest üks kalleimaid, selleks läheb 1 065 332 eurot. Tööd on jagatud kaheks: tänavu sügiseks peab tänav korda saama Vallikraavi tänavast Ülikooli 14 krundini, kus asub Lydia hotell. Sellest nädalast on töömehed sel lõigul ametis Poe ja Vallikraavi tänava vahelisel lõigul. Aasta hiljem valmib raeplatsist Küütri tänavani, vana Volga restorani kulgev osa.

Suurimate-kallimate tööde hulka kuulub ka Ropka linnaosas põhjalikult remonditava Variku koolini viivate Aianduse, Piima ja Kopli tänava remont, milleks linna eelarves on miljon eurot. Aianduse ja Piima tänava sõiduteed on asfalteeritud, Kopli tänavat katab killustik. «Töö seal järjest edeneb,» kinnitas Urmas Mets. «Eesmärk on kooli alguseks need tänavad korda saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles