Saadjärvel võistlesid noored purjetajad

Tartu Postimees
Copy

Juba kahekümnendat aastat järjest toimus sel aastal põhja-Tartumaal Saadjärvel Optimist klassi noorpurjetajate nädalane suvelaager, mille korraldajaks on Eesti Optimist Klassi Liit.

Laagri põhivõistluseks oli LHV karikavõistluste 2. etapp, millest osa võtvad  noored ei ole seni veel Eesti meistrivõistluste sarjas osalenud. Igal aastal on laagris ka kümmekond noorpurjetajat, kellele on see elu esimeseks võistluseks. Tänavu osales rekordarv võistlejaid, neid võis kokku lugeda koguni 74. Kahel päeval, reedel ja laupäeval tehti kokku üheksa võistlussõitu.

Üldarvestuses oli parim Mia Maria Lipsmäe, teise koha sai Kuldar Paalberg ja pronksi pälvis Ott Richard Hääl. LHV-arvestuses oli paremusjärjestus vastavalt Kaito Haamer, Jens Randlaht ja Helena Kangur.

Klubidest olid esindatud Kalevi Jahtklubi (Tallinn), Narva-Jõesuu Purjespordikool, Saaremaa Merispordi Selts, Noblessneri Purjetamiskool (Tallinn), Hara Seilamise Selts, Narva Noorte Meremeeste Klubi, Nõuni Purjeklubi ja Saadjärve Katamaraaniklubi. Võistluste peavõistlusjuht oli Margus Murula. «Lapsed said veeta aega omapead, olla vees, ujuda ja lisaks ka võistelda. See on neile alati suur asi. Laager läks korda, aga eks palavus väsitas ka natuke,» ütles Murula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles