Tartu üüriturul teevad ilma ja kruvivad tempot tudengid

Karolina Kadak
, suvereporter
Copy
Rohkete kuulutuste järgi jääb mulje, et Tartus on üürimiseks ja müügiks pakkuda palju elamisi. Kuid üürnike kogemused näitavad, et siin tuleb peavarju otsijal kiiresti tegutseda, sest konkurente, tudengeid, on tal Tartus palju.
Rohkete kuulutuste järgi jääb mulje, et Tartus on üürimiseks ja müügiks pakkuda palju elamisi. Kuid üürnike kogemused näitavad, et siin tuleb peavarju otsijal kiiresti tegutseda, sest konkurente, tudengeid, on tal Tartus palju. Foto: Seleri Tidor

Sügisel tuleb Tartusse õppima mitu tuhat uut tudengit, kes kõik ei mahu ühiselamusse ning on sellepärast korterite üürituru kihama pannud. Pealtnäha tundub korterit leida lihtne, sest paljud üürikuulutused on mõeldud tudengitele. Paraku pole teisest linnast tulijal siiski lihtne ülikoolilinnas elamist leida, sest huvilisi on palju.

Tartusse õppima tulev Mari Ann Rebane seisab sama probleemi ees. «Isegi kui väga kiiresti reageerida, võetakse ka kõige kuldsem pakkumine ära nagu soe sai. See on sarnane ühiselamutesse kandideerimisega – kui jääd paar minutit hiljaks, on koht läinud,» sõnas ta.

Korterit ei hoita

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles