Suurpered võtavad Elvas omavahel mõõtu

Tartu Postimees
Copy

Eile algas Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses Eesti lasterikaste perede liidu (ELPL) 14. suvekool, mis keskendub tänavu liikumisele, tervisespordile ning heategevusele. Suvekooli «Terves kehas terve vaim» pani end kirja 120 suurperet ligi 700 liikmega üle Eesti. Neist suurim pere on 11-liikmeline ja saabus Harjumaalt.

Kolme päeva jooksul tõstetakse perede teadlikkust liikumisvõimalustest, toimuvad individuaalsed ja meeskondlikud sportmängud, viiakse läbi õpetlikke töötubasid loodussäästlikust ja tervislikust käitumisest ning propageeritakse aja veetmist koos perega.

«See on meie aasta olulisim sündmus, see on lasterikka pere kvaliteetaeg, koosolemise ja teiste peredega taaskohtumise aeg,» ütles Eesti lasterikaste perede liidu president Aage Õunap. «Läbisin just orienteerumisraja. Selline asi oli meil esimest korda ja oli tõesti põnev. Loodus siin Elvas on lihtsalt vapustav. Ka eilne öömatk tõrvikutega oli meeliülendav. Seal tegid kaasa ka pisikesed lapsed, kes lõpuks, kui enam kõndida ei jõudnud, olid vanematel süles,» jagas Õunap muljeid.

Tänavuses suvekoolis viiakse läbi ka heategevuslaat, mille tulu annetatakse heategevusorganisatsioonile Minu Unistuste Päev.

«Eestis on sadu lapsi ja peresid, kelle päevad mööduvad raske haiguse tõttu haiglaseinte vahel. Soovime innustada perekondi märkama ja aitama neid, kes vajavad meie abi,» ütles Tartu pereliidu esinaine ja sündmuse peakorraldaja Janne Aan.

Tänapäeva kiire elutempo ja saavutuskeskne ühiskond seab tema sõnul uusi väljakutseid ka lastega peredele. «Perega koos tegutsemise aega on üha keerulisem leida, see nõuab oskusi ja planeerimist. Sellises olukorras täidab suvekooli programm oma eesmärki,» lisas Õunap.

Suvekool saab suuresti teoks tänu heale tahtele. Projekti rahastavad Sotsiaalministeerium ja Elva vallavalitsus. Suvekooli toimumisele aitab kaasa paarkümmend ettevõtet ning enam kui 40 vabatahtlikku.

Eesti lasterikaste perede liit tegutseb 1996. aastast ning sinna kuulub 19 organisatsiooni eri maakondadest koos enam kui 1500 suurperega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles