Emajõe suveteatris esietendus «Kadri» (1)

Tartu Postimees
Copy

Emajõe suveteater tõi lavale omanäolise, sotsiaalse sisuga tuhkatriinuloo. Täna algusega kell 19 esietendus Ülejõel (Staadioni 48) muusikaline suvelavastus «Kadri». Sellega tähistati noortejutustuse esmailmumise 60. aastapäeva ning teose autori Silvia Rannamaa 101. sünniaastapäeva.

Esietenduse võttis eri vanuses publik vastu valjude ovatsioonide ja pika aplausiga.

Nõukogude ajal kirjutatud ja 1959. aastal esimest korda ilmunud menukis otsib teismeline Kadri väljapääsu alaväärsusest, kiusamisest, kehvadest oludest ning igatseb oma kaotatud vanemate armastust ja hoolitsust.

Lavastuse nimiosas on Tamme gümnaasiumi õpilane Ella-Cecilia Claesson. Teisi osi mängivad elukutselised näitlejad Leila Säälik, Marika Barabanštšikova, Külliki Saldre ja Riho Kütsar. Kaasa teevad 13 last.

«Kadri» lavastanud Andres Dvinjaninov on varemgi lavale toonud laste- ja noortelavastusi ning muusikale.

«Kadri» on dramatiseerinud ja suvelava jaoks kohandanud lastekirjanik ja stsenarist Aidi Vallik. Lavastuse kunstnik on Arthur Arula ning originaalmuusika ja helikujunduse on loonud Toomas Lunge.

««Kadri» on lugu eneseleidmisest, muutumisest inetust pardipojast unistuste luigeks ning kauneim näide sellest, et naerata ometi ja maailm naeratab sulle vastu,» seisab lavastuse tutvustuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles