Maksuamet puistas Tartu automüüjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autode müük.
Kasutatud autode müük. Foto: Margus Ansu

Maksu- ja tolliameti töötajad otsisid Tartus läbi mitu kasutatud autosid müüvat firmat ning algatatud on kriminaalmenetlus.

Äripäeva andmetel on maksuameti teravik suunatud isikutele, kes toovad välismaalt hulgi kasutatud autosid ja müüvad neid Tartu firmadele edasi. Kriminaaluurimise raames tehtud läbiotsimistel võeti automüüjatelt ka arvuteid kaasa.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juht Anne Osvet kinnitas kriminaalmenetluse algatamist, kuid ei saanud eeluurimise huvides midagi enamat selgitada.

«Meie kiidame kontrolli heaks,» ütles Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu juhatuse esimees Jaak Uudla. «Tähelepanu pööramine sellele sektorile on vajalik, sest seal liiguvad suured rahasummad ja kasutatud autode äri on tihtipeale veidi must.»

Kui vaadata firmade aruandeid ning seda, mis tegelikult automüügiplatsidel toimub, ei lähe pilt ja ametlikud paberid Uudla sõnul sageli kokku. «Raha liigub mustalt, ei näidata palku, seal võivad käibemaksupettused taga olla ja nii edasi,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles