Maadlejad võitsid üheksa medalit

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maadlejad hõivasid laupäeval maaülikooli spordihoones peetud kauaaegse Tartu maadleja ning maadlustreeneri Osvald Laane 13. mälestusvõistlustel ühtekokku üheksa medalikohta.

Võisteldi absoluutsetes kehakaaludes kreeka-rooma maadluses. Kadettide arvestuses võitles Kristjan Toots(EMÜ SK) end teisele kohale. Juunioritest sai esikoha Vahur Steinberg (TÜ ASK) ning kolmandaks tuli Leimar Pärtmaa (Tartu K/E).

Täiskasvanute arvestuses andis vastastele tulise võitluse Kaarel Maaten(EMÜ SK), pälvides pealtvaatajate kõrvulukustava kaasaelamise saatel esikoha. Maateni kasvanud meisterlikkust kinnitab ka nädalatagune võistlus Venemaalt, kus noormees tegi selja prügiseks kõikidel idanaabritest vastastel ning naases koju kuldse medaliga.

Naismaadlejad võistlesid seekord kolmes võistlusklassis. Maria Kilk (EMÜ SK) sai teise koha kuni 51kg naiste seas. Tartu klubide naised hõivasid kõik kolm kohta poodiumil kategoorias kuni 72kg. Esimese koha sai Gerlin Järvela, teiseks jäi Margit Korotkova (mõlemad EMÜ SK) ning pronksisele kohale tuli Anette Traks (TÜ ASK). Esimese koha jättis koju +72kg naistest Julija Koltsova (EMÜ SK).

EMÜ SK treener ning võistluste peakorraldaja Jakob Proovel oli rahul hästi kulgenud võistlustega ning hindas hubast toimumispaika, mis võimaldas lähedalt jälgida võistluste kulgu. Prooveli sõnul saab maadlusmati ääres kõige vahetuma emotsiooni ja elamuse osaliseks ning kuna maadlejate meisterlikkus on tõusnud, siis olid võistlused ka kaasaelajatele vaatemängulised.

Lisaks aktiivsetele maadlejatele oli kohale tulnud ka hulk veterane, kellest mitmed just Laane käe all õppides suuri võite koju on toonud. Põnevatele võistlustele vahepaladeks said noored maadlejad  kuulda ka huvitavaid lugusid aastakümnete tagustest maadlusvõistlusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles