Rahvusvahelised indiaca-klubid võtavad spordihoones mõõtu

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Indiaca't mängitakse spetsiaalse sulgedega palliga.
Indiaca't mängitakse spetsiaalse sulgedega palliga. Foto: Margus Ansu

Laupäevast kuni tuleva nädala kolmapäevani peetakse Tartu ülikooli spordihoones maailmakarikavõistlusi indiaca’s.

Tartusse tuleb võistlema 47 võistkonda seitsmest riigist, nende seas 12 võistkonda Eestist. Võistlused algavad pühapäeval alagrupimängudega, teisipäeval toimuvad poolfinaalid ja kolmapäeval selgitatakse parimad indiaca-klubid finaalides. Mänge on võimalik vaadata tasuta kella 9–18 vahel.

Indiaca-liidu esimees Maarika Jaguson ütles, et tavaliselt võistlevad aktiivselt viis riiki: Eesti, Saksamaa, Jaapan, Luksemburg ja Šveits. Seekordsel klubidevahelisel võistlusel Tartus osalevad veel Belgia ja Poola võistkonnad.

Ülemaailmseid indiaca-võistlusi võõrustab Tartu neljandat korda. Maailma esimene indiaca maailmameistrivõistlus oli Tartus aastal 2001 samuti ülikooli spordihoones.

Indiaca-treener Andrus Novoseltsev ütles, et eestlased on sel alal pea alati finaali jõudnud, kuid medalite arvult ja tulemustelt juhib Saksamaa Eesti ees. Treeneri sõnul sihivad kõik Eesti klubid kõikides kategooriates vähemalt finaalmängu pääsemist ja sealt edasi esimest kohta.

Indiaca on võrkpallisarnane mäng, mida mängitakse spetsiaalse sulgedega palliga. Mäng pärineb Brasiilias mängitavast peteca’st, mis on Novoseltsevi sõnul rohkem nagu sulgpall. Mõlemas mängus on samasugune pall, aga peteca’t mängitakse paaris ning indiaca’t viieliikmelistes võistkondades. Eestisse tõi mängu tolleaegne võimlemisliidu asepresident Viktor Saaron, kes tutvus mänguga 1996. aastal Šveitsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles