Sukeldujad tõid kaldale reedel Emajõel kadunuks jäänud mehe surnukeha

Tartu Postimees
Copy
Emajõgi.
Emajõgi. Foto: Margus Ansu

Reedel kukkus Emajõel paadist vette 32-aastane mees. Täna tõid sukeldujad pinnale mehe surnukeha.

Tartumaal jäi reedel kadunuks Emajõel paadist välja kukkunud mees. Õnnetus juhtus Kärevere sillalt seitse-kaheksa kilomeetrit jõe ülesvoolu. Sukeldujad otsisid meest nädalavahetusel tulutult.

Täna Emajõel jätkunud otsingute käigus tõid sukeldumisklubi Maremark tuukrid mehe surnukeha kaldale.

Reede õhtul kell 21.02 tuli Lõuna päästekeskusele teade 32-aastase mehe kadumisest jões. Meest otsisid Lõuna päästekeskuse päästjad, vabatahtlikud ja kohalikud inimesed. Otsiti nii Emajões kui ka kaldal. Otsinguid raskendas raske ligipääsetavus sündmuskohale ja täpsema info puudumine.

Kaks meest olid teel Võrtsjärvelt Peipsi järvele ning kukkusid paadist välja. Kuidas selline asi juhtuda võis, ei osanud pääsenud mees öelda. Jõgi on sündmuskohal 20–25 meetrit lai ning kohalikke sõnul võib jõe sügavus ulatuda 10 meetrini. Sündmuskohale jõudmiseks kasutati kohaliku elaniku ATVd.

Eluga pääsenud kaaslase sõnul olid nad vette kukkunud järsu paadimanöövri tõttu. Temal õnnestus paati tagasi saada, kuid sõbral mitte. Päästjad hoiatavad, et kui ilma päästevestita ootamatult vette sattuda, võib ka parima ujumisoskusega inimene uppuda. Seepärast on paadisõidul ohutuse tagamiseks päästevesti kandmine kohustuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles