Tartu vald vuntsib sada aastat vana Tammistu rahvamaja uuele elule

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Tartu vallavanem Jarno Laur Tammistu rahvamaja suures saalis. Lammutustööd on tehtud, peagi läheb ehituseks.
Tartu vallavanem Jarno Laur Tammistu rahvamaja suures saalis. Lammutustööd on tehtud, peagi läheb ehituseks. Foto: Kristjan Teedema

Haldusreformi kibedatel päevadel kirjutati Tartu valla liitumislepingusse ka punkt, mis nägi ette Tammistu rahvamaja rekonstrueerimise. Nüüd ongi Tammistul tööd lahti läinud ning poole aastaga saab vana ja väsinud hoone värske ilme ning sisu.

Tartu vallavanem Jarno Laur nentis, et saja-aastane rahvamaja on kohalikele väga hingelähedane ning nad on pikalt oodanud, et see korda tehtaks, ent ehitustöid on pidevalt edasi lükatud, sest kogu aeg on tulnud midagi pakilisemat ette. Nüüd aga enam tagasivaatamist ei ole, sest töövõtjal on juba lammutustööd tehtud ja konstruktsioonid avatud ning peagi läheb lahti ka ehitus.

Töid tegeva Lähte Ehituse projektijuht Andrus Liivamets tõdes, et kuigi hoone laudis ja kommunikatsioonid olid omadega läbi, on seinapalgid täitsa heas seisus ning lammutuse käigus halbu üllatusi välja ei tulnud. «Vihmavee tõttu on mõni nurk natuke rohkem mäda, aga saja-aasta vanuse hoone kohta pole konstruktsioonidel väga viga,» ütles Liivamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles