Jõgevamaal Kasepääl leidis eile aset heade maitsete pidu ehk rääbisefestival, kus kõige tähtsamal kohal oli Peipsi toit ja päeva peategelane taasavastamist vajav Peipsi rääbis.
Kasepääl sõid kõik rääbist ja kiitsid Peipsit
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid on Peipsi järve kalavarudes olnud suur rääbiseauk, mis nüüd paaril viimasel aastal on hakanud jõudsalt täituma ning kõik võiksid taas nautida Peipsi rääbist.
Piirkonna parimad kokad näitasid oma õpitubades, mida rääbisest teha saab ja kuidas see maitseb. Lastele pakkusid kalaõpet Tartu loodusmaja ja õngeõpet Lõuna-Eesti kalastajate klubi. Kohal on ka miniloomaaed koos hobusesõiduga.
Oli vägev söömispidu, päeva juhtis linnateatri näitleja Mart Toome.
Pildid, mis jutustavad rohkem kui sõnad, saatis Tartu Postimehe lugejaile nautimiseks Ülle Jukk.