Terasest mõõkade ja rõngassärkidega mehed võitlevad päriselt ja täie jõuga (2)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Mõõgavõitlusseltsi neli sõdalast mängisid Vabaduse puiestee lava ees maha näidislahingu, kus algul võitles mees mehe vastu ning pärastpoole kaks meest kahe mehe vastu.

Näidislahinguga soovisid nad hanaspäevalisi meelitada viikingite õhtust turniiri vaatama, mis leiab aset kell 18 Emajõe vastaskaldal viikingilaagris.

Sõdalaste relvad on küll teritamata, aga päris ja õigest materjalist. Niisamuti on päris ja õiges kaalus sõdalaste rüüd ja muu varustus, olgu selleks siis kiiver, rõngassärk, vatikuub, nahast ja rauast turvised.

Täisvarustuses sõdalasel on 15–16 lisakilo, kiivri all hingata raske ning suvepäikese all võidelda kuum.

Kõik need kilod ei ole seljas aga mitte nalja pärast, vaid selleks, et võideldes end vastase eest tõepoolest kaitsta. Vaenlane annab oma löögid alati täisjõuga ja vastata tuleb samaga. Kui keegi lõpuks surnuna maha langeb, siis õnneks see ei ole päris.

Näidislahingus demonstreeris oma oskusi üks keskmine muinaseesti sõdalane, siis üks hilisema ajastu sõjamees umbes aastast 1200 ning veel Skandinaaviamaade viikingist rüüstaja ja Aasia päritolu sõdalane.

Mõõgavõitlusselts koondab muinas- ja keskaegse võitluse ning eluolu fanaatikud, kes on leidnud viisi, kuidas tuua ajalugu igapäevaellu, muutes selle igaühe jaoks huvitavaks ja eepiliseks aktiivsete tegevuste, pingeliste lahingute ja käsitööga.

Mõõga- ja kirvevõitlus on sport, mis nõuab mitu korda nädalas treeninguid ja pühendumist.

Hansapäevadel viikingilaagris teisel pool jõge saab uudistada ka ajaloolisi esemeid ja varustust, visata oda, lasta vibuga märki ning lapsed saavad endale valmistada pehmikmõõkasid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles