Politsei täpsustas traagilise rolleriõnnetuse asjaolusid

Tartu Postimees
Copy

Kolmapäeval kell 13.15 sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Elva vallas Ülpre-Kure tee seitsmendal kilomeetril. Eile täpsustatud andmetel kaldus 44-aastase mehe juhitud Ford Ranger paremkurvist väljudes vastassuunavööndisse ja põrkas vastu rollerit Peugeot 721E. Rollerit juhtinud 59-aastane naine suri sündmuskohal. 

Tartu politseijaoskonna politseikapten Kaido Iste sõnas kolmapäeval sündmuskohal, et rollerit juhtinud 59-aastane naine koatas sõiduvahendi üle kontrolli, kui sõidukid üksteisest möödusid, ning sai vastu tulnud maasturilt löögi. Hiljem selgus, et nii see ei olnud ning vastassuunavööndisse kaldus hoopis Ford.

Rollerit juhtinud naine kandis kiivrit, tema kainus selgitatakse ekspertiisis. Maasturit juhtinud mees oli kaine ja juhtimisõigusega.

Õnnetuses hukkunu abikaasa sõnul oli tema naine rolleriga sõitnud aastaid, Elvasse tööle ja Rõngu. Kolmapäeval oli ta viinud seeni kokkuostu ja tagasi koduteel.

«Kuigi õnnetuse täpseid üksikasju veel selgitatakse, soovitame kitsamatel külavaheteedel liigeldes hoida sõidukiirus pigem aeglasem. Nii jääb piisavalt aega kurvist tulevate liiklejate märkamiseks ja nendega arvestamiseks. Ühtlasi on siis võimalus hoida piisavat külgvahet, et üksteisest turvaliselt mööduda,» sõnas Iste.

Sellel teelõigul on lubatud sõidukiirus 90 kilomeetrit tunnis. Õnnetuse täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus. Kelly Kukin

Copy
Tagasi üles