Supilinlased kurdavad bussidest tekkiva vibratsiooni üle

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Kroonuaia tänav.
Kroonuaia tänav. Foto: Kristjan Teedema

Supilinnas asuva Oa tänava kaudu hakkas läinud nädalal sõitma buss nr 13. Samuti on Oa tänaval käsil soojatorustiku ehitus, mistõttu sõidavad seal sageli ka ehitusmeeste veokid. Nüüd kurdavad supilinlased, et liiklus tekitab palju vibratsiooni.

«Hommikud on eriti hullud. Alates kaheksast voorivad vaheldumisi rekad ning ehitust teenindavad sõidukid, paar bussi ka sabas. Liikluspiirangu info, et sõita tuleb 25 kilomeetrit tunnis, pole ilmselt sinna jõudnud, kuhu pidi,» kurtis Kartuli tänava elanik Kristiina Praakli.

Oa tänavas elav Liis Viitkar räägib samast murest. «Maja rapub, nõud värisevad ja nurgad kragisevad, kui buss mööda sõidab,» ütles ta. «Supilinna vanad majad on ehitatud parvvundamentidele ja igasuguse vibratsiooni suhtes väga tundlikud. Oleme kodusse palju raha investeerinud ja kinnisvarale selline raputamine hea kindlasti pole. Me pole selle vastu, et bussid sõidavad, aga enne oleks pidanud teed korda tegema,» sõnas Viitkar.

Tartu linnavalitsuse teehoolduse spetsialisti Marko Metsma sõnul rajatakse Oa tänaval praegu torustikku, aga teetöid ei tehta.

«Kas pärast trassitöid vibratsiooni vähemaks jääb, ei julge lubada,» ütles Metsma. Vibratsiooniuuringut linnavalitsus teinud pole ning iga maja puhul tuleb tema sõnul vaadelda asjaolusid eraldi.

«Las elanikud kirjutavad meile,» soovitas Metsma.

Oa tänav avati bussiliiklusele sel suvel esimest korda. Paljud supilinlased kartsid vibratsiooni ning olid seetõttu uue bussiliini vastu. Uus korraldus tõi Oa tänavale kaasa ka muid liikluskorralduse muudatusi. Näiteks ühel pool Oa tänavat ei tohi enam parkida, see on eraldatud jalakäijatele ning jalgratturitele.

Lõik Oa 9 kuni Kartuli tänav jääb ehitustööde tõttu suletuks 9. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles