Kääriku kompleksi hakkab arendama Tehvandi Spordikeskus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku spordibaas.
Kääriku spordibaas. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tänasel Tartu Ülikooli nõukogu istungil kiideti heaks koostöölepingu sõlmimine ülikooli ja SA Tehvandi Spordikeskuse vahel.

Lepinguga rendib ülikool Kääriku spordi- ja puhkekompleksi Tehvandile 50 aastaks koos kohustusega viia ellu koostöös valminud arengukava, mis nõuab suuri investeeringuid laiapõhjalise treeningkeskuse arendamiseks. Kääriku ajalooline spordikompleks jääb endiselt ülikooli omandisse. Kasutusvalduse lepingu detailse kavandi vaatab üle ja kinnitab lõplikult uuest aastast ametisse astuv Tartu Ülikooli nõukogu.

Lepingu tulemusena hakkab Tehvandi oma kogemuste ja oskustega arendama Käärikust laiapõhjalist treeningkeskust, mis looks Kääriku ja Tehvandi vahel sügavama koostöö.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Mart Siimanni sõnul on Kääriku praegusel arendusplaanil vastupidiselt eile õhtul «Aktuaalses Kaameras» väidetule laiapõhjaline toetus. «Kääriku arenduskava on heaks kiitnud EOK täitevkomitee ja spordirahva laiapõhjaline esindusorgan – Eesti Spordikongress – 2010. aastal oma lõppdokumendis,» ütles Siimann.

SA Tehvandi spordikeskuse asutajad on Eesti Vabariik, Eesti Suusaliit ja Otepää vald. Kasutusvalduse lepingu ettevalmistamine algas Tartu ülikooli ja Tehvandi Spordikeskuse vahel 2011. aasta  oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles