Kristjan Teedema: tunne Tartut! (4)

Kristjan Teedema
, fotograaf
Copy
Bussipeatused Kesklinn V ja Kesklinn IV:
Bussipeatused Kesklinn V ja Kesklinn IV: Foto: Kristjan Teedema

Uued bussid ja liinid tõid kaasa ka peatuste nimede osalist muutmist põhjendusega, et on kohti, kus aeg on teinud oma töö ja senine nimi aegunud. Iseenesest loogiline ning mõistlik mõte.

Näiteks FI peatuses füüsikainstituuti enam ei ole. Võinuks ju ümber muuta. Ent linnaelanikke lohutati teadmisega, et lihtsalt muutmise pärast asju ümber ei tehta ja kohti, kus inimesed on harjunud mingi nimetusega, põhjuseta torkima ei hakata. Suur oli aga üllatus, kui üleöö on saanud kaubamaja ja Hansakeskuse ees ja vastas peatused nimeks Kesklinn I, II, III, IV, V, VI.

Samal viisil nummerdatud peatusi on mujalgi. Kõik justkui selleks, et oleks lihtne orienteeruda. Kas tõesti ajas linnaelanike senine lihtne loogika segadusse, et suurema keskuse ees on selle nimetusega peatus? Nüüd on näha, et linn on võtnud suuna tervisliku eluviisi peale, sest selleks, et ära tabada, milline on see õige Kesklinna peatus, kust su buss parasjagu juhtub väljuma, tuleb need esmalt läbi joosta. Liiatigi pole peatuste siltidel enam ka väljuvate busside numbreid. Aga olgem positiivsed, sest alati saab ju ka ratta laenata. Eeldusel, et oled hea õnnemängudes.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles