Naisteadlased: muutuma peaks suhtumine, et laste kõrvalt ei saa teaduskarjääri teha

Copy
6000 euro suuruse L’Oréali stipendiumi võitnud Tartu Ülikooli teadur Tuul Sepp ning doktorant Kaarin Parts on pühendunud keskkonna ja looduse uurimisele.
6000 euro suuruse L’Oréali stipendiumi võitnud Tartu Ülikooli teadur Tuul Sepp ning doktorant Kaarin Parts on pühendunud keskkonna ja looduse uurimisele. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli loomaökoloogia teadurit Tuul Seppa ja ökoloogia doktorantuuris õppivat Kaarin Partsi tunnustati 6000 euro suuruse L’Oréali stipendiumiga. Ainult naistele mõeldud rahvusvahelise uurimistoetuse «Naised teaduses» eesmärk on edendada soolist võrdõiguslikkust teadusmaailmas. Kuidas on võrdõiguslikkusega lood Eesti teaduses?

Kas ja miks on sellist, ainult naistele mõeldud stipendiumi teie arvates vaja?

Parts: Ausalt öeldes tekkis mul esmalt küsimus, kas selline sooline eristamine pole natuke diskrimineeriv. See on esimene preemia, mida olen sellises vormis näinud, tavaliselt on tähtsad olnud ainult saavutused, soost sõltumata. Samas, kui vaadata, kui vähe on naisi tippteaduses, kui vähene on naiste kaasatus avaldatud teadusartiklite autorite hulgas ning kui märgatav on sooline palgalõhe, siis ma muidugi mõistan, miks on vaja teadusega tegelevaid naisi innustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles