Foto: 1000 aastat Tartu linna ja 400 aastat Tartu ülikooli ajalugu mahtus ühele eksponaadile

Tartu Postimees
Copy
Tartu ja ülikooli ajajoon.
Tartu ja ülikooli ajajoon. Foto: Piret Tamm

Tartu ülikooli muuseumi fuajee ekspositsioon täienes Tartu ülikooli ja Tartu ajajoonega, kuhu on koondatud linna ja ülikooli ajaloo tähtsamad sündmused alates Tartu esmamainimisest. Ajajoonel on info esitatud eesti ja inglise keeles ning huvilised saavad ajalookihtide avastamiseks ka ise käed külge panna.

Ülikooli ja linna tähtsaimate ajaloosündmuste kõrvale on muuseumi kuraatorid konteksti loomiseks lisanud fakte muust maailmast.

«Tartu ülikooli lugu on osa maailma, Euroopa ja Tartu ajaloost. See ajajoon paigutab ülikooli olulisemad faktid laiemasse konteksti ning aitab seeläbi meie alma mater’it paremini mõista,» selgitas muuseumi direktor Mariann Raisma.

Tartu ülikooli ja Tartu linna ajajoon on eelkõige õpilastele ja turistidele mõeldud interaktiivne õppevahend, mis ühtlasi juhatab sisse muuseumis kajastatava ülikooli loo.

Ajajoone töötasid välja Mariann Raisma, Karoliina Kalda, Jaanika Anderson, Tiiu Kreegipuu, Lea Leppik, Terje Lõbu ja Kristiina Tiideberg Tartu ülikooli muuseumist. Eksponaadi kujundas Exporabbit ja see valmis Tartu ülikooli Astra projekti Per Aspera rahalisel toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles