Fotod sündmuskohalt: noormees põletati surnuks omaenda kodus, kahtlustatavad juba tabatud (4)

Tartu Postimees
Copy

Eile hommikul mõni minut enne kella kümmet said päästjad väljakutse Tartu valda Kükitaja külla, kus põles elumaja. Päästjate saabudes ulatusid leegid välja nii akendest kui ka katusest. Kustutustööde käigus leidsid tuletõrjujad surnukeha. 

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul tuvastab kriminaaluurimine tulekahju tekkepõhjuse ja muud täpsemad asjaolud. 

Tartumaal põlenud elumajast leiti 16-aastase noormehe surnukeha. Politsei tegi kindlaks ja pidas kinni kaks meest, keda on praeguste tõendite põhjal alust seostada raske kuriteo toimepanemisega.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo politseileitnant Rain Vosman kirjeldas, et politsei kogus sündmuskohalt tõendeid, mis viitasid, et hoone võib olla süütatud. «Kaasasime täiendavad politseijõud, et viia läbi eriliigilisi menetlustoiminguid ja teha võimalikult kiiresti kindlaks kahtlusaluste ring,» selgitas politseijuht.

«Politseioperatsiooni käigus pidasime eile ja ööl vastu tänast kinni kaks joobes meest vanuses 21 ja 22 aastat, keda on seni kogutud tõenditele tuginedes alust seostada raske kuriteoga. Kuigi noore inimese elu see tagasi ei too, saame kinnitada, et kahtlustatavad on kinni peetud ja arestimajas,» ütles Vosman. Üht noormeest on ka varem karistatud vägivallakuritegude eest.

Vosman lisas, et esialgsetel andmetel võis raske kuriteo põhjus olla noormeeste omavahelises arveteklaarimises. «Millised sündmused konkreetselt nii raske kuriteo ja noore inimese surmani viisid, selgitame täpsemalt käimasolevas kriminaalmenetluses,» sõnas Vosman.

Sündmuskohal menetlust juhtinud prokuröri Maarja-Liisa Sari sõnul tegi olukorra väga traagiliseks asjaolu, et noor inimene oli tapetud julmalt, põletades ta surnuks omaenese kodus. «Õiguslikult on tegemist mõrvaga eriti piinaval ja üldohtlikul viisil,» täpsustas Sari. Lähiajal otsustab prokuratuur vahistamistaotluste esitamise.

Kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 114 ehk mõrva käsitleva paragrahvi alusel teeb Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus, uurimist juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.  

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles