Innove: Härma gümnaasiumi eksameid hindas kaheksa inimest

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Eesti keele riigieksami sooritasid vastsed lõpetanud 22. aprillil, 19. juunil saadud tulemused ei olnud Miina Härma gümnaasiumi lõpetajatele meeltmööda.
Eesti keele riigieksami sooritasid vastsed lõpetanud 22. aprillil, 19. juunil saadud tulemused ei olnud Miina Härma gümnaasiumi lõpetajatele meeltmööda. Foto: Marko Saarm

Aprilli 22. kuupäeval asus Tartu 1081 abiturienti kirjutama eesti keele riigieksamit. 19. juunil, mil eksamitulemused avalikustati, sai nii mõnigi neist rõõmu, aga paljud ka kurvastuse osaliseks. Möödunud nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et Miina Härma gümnaasiumi lõpetajad on jahmunud, kuidas riigieksami tulemused erinesid niivõrd palju proovieksamist ja mitte positiivses suunas. Oli vaid käputäis õpilasi, kelle tulemus oli proovieksamist parem. Enamasti oli tulemus kehvem ja mitte punkti või kahe võrra, vaid koguni 20 pügalat madalam.

22. aprillil sooritas eesti keele riigieksami 6970 gümnaasiumi ja kutseõppeasutuse lõpetajat, neist 54 oli eelmise nädala neljapäevaks saatnud haridus- ja teadusministeeriumile avalduse, milles soovitakse eksamitulemus vaidlustada.

Hindamise viga välistatud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles